Eerste vijftig fietsen krijgen nieuwe eigenaar

14-06-2018 Wonen Redactie

De Vlaardingse wethouder, Schiedammer Bart de Leede, met een van de nieuwe fietseigenaren; foto: Vlaardingen24


VLAARDINGEN - Onder het motto ‘Alle kinderen doen mee’ 9 Koverhandigden de Maassluisse wethouders Sjoerd Kuiper en Corine Bronsveld, de Vlaardingse wethouder Bart de Leede en de Schiedamse wethouder Marcel Bregman gisteravond de eerste vijftig van wat 550 fietsen moeten worden aan kinderen uit de drie steden.

Dat gebeurde in Vlaardingen, bij fietsenwinkel Van Kortenhof aan de Van Hogendorplaan. De fietsen zijn beschikbaar gekomen door een intiatief van de fietsenwinkel, fabrikant Alpina en stichting Leergeld. Zowel Van Kortenhof als Alpina hebben daarbij ‘ingeleverd’ om de kostprijs per fiets zo laag mogelijk te krijgen. Directeur Michiel Drieënhuizen van Alpina: "Nadat Nicole en Miranda van Kortenhof ons erbij vroegen voor het project, hebben we juist daaraan samen eerst gesleuteld. En daarna aan de fietsen. Maatschappelijke betrokkenheid is voor ons één van de kernwaarden van ons bedrijf, dus daar hoefden we niet lang over na te denken’’.

550 Kinderen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam dienden via stichting Leergeld een aanvraag in voor een fiets. Zij hebben die nodig om bijvoorbeeld naar school te komen; binnen hun gezinnen zijn geen financiële mogelijkheden. Diverse lokale organisaties in de steden hebben al eerder (tweedehands)fietsen beschikbaar gesteld, nu gaat het om nieuwe, mogelijk nog iets veiliger fietsen.

Fietsenwinkel Van Kortenhof organiseerde eerder pasavonden voor alle kinderen om de nieuwe fietsen op maat in te stellen. Vader Gerard van Kortenhof, voormalig eigenaar, werd daarbij ook ‘achter de begonia’s’ vandaan gehaald om mee te helpen met het afstellen van elke fiets voor ieder individueel kind.

Het beschikbaar stellen van de fietsen is onderdeel van het armoedebeleid van de gemeenten. Via stichting Leergeld kunnen gezinnen met een laag inkomen in aanmerking komen voor een kindpas, schoolspullenpas, (tweedehands)fiets, computer en verjaardagsbox. Ook is een bijdrage mogelijk voor de sport-, zwem- of muziekles.Gerelateerd