Duurzaamheid en beschermd stadsgezicht of monument - (Hoe) gaat dat samen?

30-06-2019 Wonen Advertentie

Entrepotgebouw: zonnepanelen of niet?


SCHIEDAM - Duurzaamheid en beschermd stadsgezicht of monument - (Hoe) gaat dat samen? Praat hierover mee tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Energiek Schiedam.

Het Entrepotgebouw aan de Lange Nieuwstraat kwam bij Energiek Schiedam voor hulp. Zoals vele VvE's wilden ze aan de slag met zonnepanelen, maar wisten niet waar te beginnen. Anders dan bij vele VvE's is Het Entrepotgebouw niet alleen een VvE, maar ook een monument. Én het ligt in een beschermd stadsgezicht. Samen met de gemeente hebben we gekeken naar de kansen en belemmeringen. Rob van Wordragen zal jullie meenemen in deze samenwerking. Er liggen nog geen zonnepanelen; gaan ze er komen?

Vanuit de gemeente zal vervolgens Hanneke Bleijs ingaan op de mogelijkheden van verduurzaming in het beschermd stadsgezicht en de dilemma's van een ambtenaar die gaat over monumentenzorg: hoe mee te werken aan verduurzaming?

Huib Sneep woont zelf in beschermd stadsgezicht en vertelt over wat hij al gedaan heeft aan verduurzaming van zijn woning. Wat kan makkelijk en wat kost meer moeite?

Daarna is er vooral tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Wat heb jij al gedaan, waar loop je tegenaan? Waar wil je mee geholpen worden?

Kom langs en praat mee.

Energiek Schiedam nodigt je uit 4 juli vanaf zeven uur 's avonds in het Energiecafé (Hoogstraat 155A).

Globaal programma:
19.00 inloop
19.15 start
20.40 in gesprek
21,00 napratenGerelateerd