Drones verschaffen beeld van nieuwbouwlocaties

04-10-2020 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Wie niet sterk is moet slim zijn: nu Corona ook de Schiedamse Nieuwbouwdag in de weg zit, heeft de organisatie besloten drones het werk te laten doen.

De dag waarop de stad zijn nieuwbouwprojecten presenteert stond en staat gepland op 10 oktober, aanstaande zaterdag. Afgelopen week moest de organisatie een verdere versobering van het programma bekendmaken; doel is samenscholing van mensen dicht op elkaar te voorkomen.

Wat er wel is, is de verstrekking van informatie in de vorm van de brochure 'Bezoek de bouwplaats' en een tasje met 'hebbedingetjes' dat bij het I-Punt is af te halen. Mensen met interesse in de nieuwbouwplannen in de stad kunnen zelf aan de hand van zes routes door de stad de verschillende projecten gaan bezoeken.

Voor wie niet in de benenwagen of op de fiets wil stappen en zelfs de auto te veel moeite vindt, is er het internet. Zes 'wijkfilms' gaan vanaf tien uur 's ochtends online. Erop te zien zijn de 23 huidige en toekomstige nieuwe woonlocaties in de stad, gezien vanuit de lucht. Aangevuld met 'artist impressions', tekeningen van hoe het zal worden, geven de beelden volgens de Nieuwbouwdagorganisatie 'een goed beeld van de toekomstige situatie'.



Gerelateerd