Doe jij mee? Minder afval door minder papier

18-05-2020 Wonen Advertentie


SCHIEDAM - Hoe kun jij alleen, of met je gezin of huisgenoten, de hoeveelheid restafval in huis nog meer verminderen? Ga de uitdaging met jezelf aan en Doe Mee Met Minder Afval.

Van 1 tot en met 30 juni gaat Irado, samen met bewoners, de hoeveelheid (oud) papier en karton in huis verminderen.

Ieder jaar valt er flink wat kilo’s reclamedrukwerk op je deurmat. En dan ontvangt je ook nog het nodige papier en karton door abonnementen en bestellingen. Weet je dat oud papier en karton maar liefst zes tot zeven keer als grondstof kan worden hergebruikt voor de productie van nieuw papier, servetjes, wc- en keukenrollen? En wat doe jij met oude foto’s en ordners?

Na de uitdaging in maart jl. om groente-, fruit- en andere etensresten (GFE) in huis te verminderen, probeert Irado dat van 1 tot en met 30 juni ook met oud papier en karton. Hoe goed jij het doet kun je bijhouden op het platform. Na je aanmelding ontvang je bovendien handige tips en wekelijks een opdracht in je mailbox. Je ontmoet er andere deelnemers die elkaar helpen en inspireren om de hoeveelheid restafval te verminderen. Doe jij mee?

Heb jij je al aangemeld en heb je deelgenomen aan eerdere uitdagingen, dan hoef je je niet opnieuw aan te melden. Je ontvangt automatisch bericht over de nieuwe challenge.

Een paar tips alvast:
- Plak een sticker op de brievenbus tegen ongeadresseerd drukwerk
- Reclamefolders, kranten en magazines kun je ook online lezen
- Papier dat je gescheiden weggooit in de papiercontainer moet schoon en droog zijnGerelateerd