Deelauto's in west en zuid

18-09-2019 Wonen Redactie

Foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Schiedam krijgt een nieuwe vorm van autodelen. Vanaf aanstaande vrijdag zijn in zuid en west deelauto's te vinden.

De gemeente Schiedam organiseert deze elektrische deelauto's. Er worden er steeds twee gestationeerd op vier plekken in de twee wijken: op het Wilhelminaplein en de Willemskade en op de Nieuwe Haven en het Rubensplein. Ze zullen voor een aantrekkelijk tarief door iedereen te gebruiken zijn.

Verder kunnen maximaal honderd Schiedamse huishoudens meedoen aan een experiment, waarbij de eigen auto niet gebruikt wordt, maar in plaats daarvan een reisbudget wordt opgesoupeerd. Dat budget is door de gemeente Schiedam geregeld. Het gaat op een proef van drie maanden.

Met deze en andere experimenten wil het gemeentebestuur Schiedam bereikbaar houden. Op de mobiliteitshubs in zuid en west zullen ook deel e-bikes gehuurd kunnen worden.

De ervaringen van de deelnemers worden gebruikt om meer inzicht te krijgen in het gebruik van verschillende vormen van vervoer. De gemeente werkt voor dit experiment samen met De Verkeersonderneming. Aanmelden voor het probeeraanbod kan vanaf vrijdag via de internetpagina van de Verkeersonderneming.Gerelateerd