Categorieën

Service

De Vrijheid weer in het licht

De Vrijheid weer in het licht
Wonen

De Vrijheid weer in het licht

  • Redactie
  • 09-09-2016
  • Wonen
De Vrijheid weer in het licht
SCHIEDAM - Molen De Vrijheid krijgt nieuwe verlichting. Morgen wordt deze voor het eerst ontstoken.

Het was even spannend of de lampen op tijd geleverd en geplaatst konden worden, maar het is de mensen van De Vrijheid gelukt. De molen kreeg nieuwe LED-lampen, die voortaan voor een energiezuinige en mooie verlichting op de gerestaureerde molen gaan zorgen.

De afgelopen jaren kreeg molenaar Theo de Rooij met regelmaat de vraag waarom zijn molen niet in het licht stond. Tsja, een heel goede reden was daar niet voor. Nu de restauratie van De Vrijheid achter de rug is, moest het er dan toch van komen. LED-verlichting werd aangeschaft, nieuwe stroomkabels op de balie getrokken.

De molenaar waarschuwt overigens het Schiedamse publiek wel. "Het zal nog wel kunnen voorkomen dat de molen alsnog in het donker staat. Niet omdat we dat mooi vinden, maar om ook in het donker de lucht goed te kunnen zien. Want het malen met de molen blijft een prachtig spel tussen weer en wind." 

Maar uiteraard tonen De Rooij en de vrijwilligers van de molen maar al te graag hun trots aan het publiek. "We hopen dat u als Schiedammer, toerist of voorbijganger, nog meer zal genieten van één van de reuzen van Schiedam."

Morgen, tijdens Open Monumentendag, worden de lichten voor het eerst ontstoken. Van tien tot vijf is de molen voor bezoek open, bij voldoende wind wordt tot tien uur doorgemaald, en sluit de molen de dag af in het licht.