De Vlinder wint Afval the Game 2018

27-04-2018 Wonen Redactie

Leerlingen van De Vlinder springen blij op als ze horen dat ze gewonnen hebben


SCHIEDAM – Groep 6 van De Vlinder is de winnaar van 'Afval the Game', de afvalinzamelingswedstrijd georganiseerd door Irado, De Kleine Ambassade en de gemeente.

Woensdag kregen de leerlingen van de school in noord de wisselbeker overhandigd in de kantine van Irado. Zij waren de beste inzamelaars onder de 49 groepen 6 en buitenschoolse opvangen die de afgelopen maand aan de wedstrijd deelnamen. Zij deden hun uiterste best om zo veel mogelijk afval gescheiden in te leveren; met ludieke acties probeerden de leerlingen andere Schiedammers te ook op het spoor van afvalscheiding te zetten.

Ter afsluiting van het duurzaamheidsproject brachten ruim tweehonderd basisschoolleerlingen een bezoek aan de milieustraat van Irado. Daar kregen ze een rondleiding van medewerkers van vuilinzameling en speelden zij spelletjes onder begeleiding van docenten van De Kleine Ambassade.

Wethouder Alexander van Steenderen reikte daarna namens de jury de prijzen uit aan de winnende scholen en bso. "Sinds de kick-off heb ik in Schiedam enorm veel acties voorbij zien komen", aldus de wethouder. "Ik ben trots op het enthousiasme waarmee alle scholen en bso´s aan de slag zijn gegaan." De leerlingen van De Vlinder en de andere prijswinnaars reageerden uitgelaten op de bekendmaking en toonden zich trots op het resultaat dat ze behaalden.

Achter De Vlinder werd De Poldervaart tweede en Het Windas derde. Kindercentrum Bellefleur werd in het zonnetje gezet met de prijs voor ´Beste bso´. Behalve de beker ontvingen de prijswinnaars de uitnodiging voor een uitje voor de hele klas of groep én een stormbaan of luchtkussen voor de hele school. Maar omdat eigenlijk alle groepen zoveel inzet hebben getoond in de afgelopen weken, krijgen alle deelnemende scholen en bso’s als troostprijs een luchtkussen op het plein, aldus de organisatoren. De kinderen van De Vlinder spraken als voorkeur uit om als uitje te gaan zwemmen.

Afval the Game werd voor de vierde keer georganiseerd als duurzaamheidproject met als hoofddoel: samen naar minder afval. Dit jaar was het thema techniek. De leerlingen van diverse scholen en bso’s werden uitgedaagd om samen met hun omgeving zo veel mogelijk kleine elektrische apparaten en ander afval in te zamelen. In totaal is er dit jaar onder meer 3740 kilo aan kleine elektrische apparaten ingezameld. Ook kregen de kinderen gastlessen over duurzaamheid, recycling en hergebruik. Organisator Soesja Boode van De Kleine Ambassade hoopt op een vervolg van Afval the Game met een vijfde editie.Gerelateerd