Campagne om energierekening omlaag te brengen

05-11-2016 Wonen Redactie

Foto: Bobby Scheepe

SCHIEDAM - Patricia van Aaken zette vanmorgen de Duurzaamheidskaravaan in gang. Met de karavaan wil de gemeente de verduurzaming van woningen in de stad een stimulans geven.

De wethouder Duurzaamheid: “Schiedam heeft hoge ambities als het gaat om het verduurzamen van bestaande bouw. Met gerichte aanpassingen kunnen snel grote stappen worden gezet naar een duurzamer Schiedam. Daarnaast kunnen de juiste investeringen binnen aanzienlijke tijd worden terugverdiend en woonlasten worden verlaagd. Een win-win situatie dus.”

De karavaan trekt vandaag door Schiedam-Noord met als doel huiseigenaren te inspireren en hen gericht te helpen met het besparen van energie en woonlasten. De Duurzaamheidskaravaan bestaat onder meer uit de Woon Wijzer Wagen, een bus vol informatie over de mogelijkheden van energiebesparing. Adviseurs op energiegebied zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Bewoners kunnen zich ter plekke inschrijven voor het uitvoeren van een energiescan - om energie. te besparen. Ook is een zogenaamde Tuk-Tuk met een camera waarmee warmte-lekken in beeld zijn te brengen. Een overzicht van energiebesparende maatregelen inclusief bijbehorende investeringen en terugverdientijden is verkrijgbaar. En er wordt radiatorfolie uitgedeeld waarmee op een eenvoudige manier energie bespaard kan worden.

De karavaan staat vanaf twaalf uur bij Hof van Spaland en vanaf twee uur op het Geuzenplein.Gerelateerd