Boetes op bijplaatsen huisvuil veel hoger

25-09-2018 Wonen Redactie

SCHIEDAM - De boete op het plaatsen van huisvuil naast de afvalcontainer wordt fors verhoogd. Vanaf 15 oktober gaat de Schiedammer die wordt gesnapt op het verkeerd aanbieden van zijn vuil beboet met € 150,-. Nu geldt nog een tarief van € 55,-.

De verwachting is dat Schiedammers nog beter zullen nadenken voordat ze hun huisvuil verkeerd aanbieden. Dus minder vervuiling van de openbare ruimte. Die is veel stadgenoten een doorn in het oog.

Het verhogen van het boetebedrag past in een breder pakket maatregelen om de stad schoner te houden. Zo kan bij verlies van de afvalpas die nodig is om ondergrondse containers te openen, kosteloos een nieuwe worden aangevraagd. Voor Schiedammers die zelf grofvuil naar het milieustation willen brengen is een aanhangwagen of bakfiets te leen. Bij containers waar vaak vuil wordt bijgeplaatst zal vaker worden gesurveilleerd.

In Schiedam-Oost is de afgelopen tijd al de nodige aandacht besteed aan het voorkomen van overlast van verkeerd aangeboden huisvuil. De gemeente werkt hier nauw samen met bewoners en organisaties en probeert verschillende mogelijke oplossingen uit. Bijvoorbeeld door de ondergrondse containers op te fleuren met vrolijke grasmatjes en het plaatsen van broodcontainers. Daarnaast zijn er speciale grofvuilophaalmomenten in de wijk. Om zoveel mogelijk inwoners te bereiken worden de aanbiedregels voor afval in meerdere talen bekendgemaakt.

De extra maatregelen die in de wijk Oost effectief blijken, kunnen waar nodig ook in andere wijken worden toegepast, zo laat het gemeentebestuur weten.


Gerelateerd