Bob Venhuizen vertrekt bij Woonplus

06-11-2018 Wonen Redactie

Bob Venhuizen; foto: Woonplus


SCHIEDAM - Bob Venhuizen vertrekt bij Woonplus. Dat zijn de directeur-bestuurder en de raad van commissarissen overeengekomen.

Venhuizen stapt per 1 juni volgend jaar op bij de woningbouwcorporatie. Als belangrijkste reden voor vertrek geeft hij aan meer tijd en aandacht te willen geven aan zijn privéleven.

Bob Venhuizen kwam in december 2000 werken bij Woonplus en sinds 2009 als directeur-bestuurder het gezicht van de Schiedamse woningcorporatie. Woonplus staat in zijn ogen op een kruispunt, met nieuwe grote uitdagingen. Met name vraagstukken omtrent stedelijke vernieuwing, de verduurzaming van het woningbezit, en betaalbaar houden van de woning voor de huurders en het versterken van de eigen organisatie zullen de komende jaren de aandacht blijven vragen.

Venhuizen: “Activiteiten en uitdagingen omarm ik met tweehonderd procent inzet; ik kan niet iets half doen. Alleen heb ik 45 jaar lang roofbouw gepleegd op mijn lichaam. De combinatie privé en werk is voor mij met mijn werkethiek niet meer mogelijk. Ik heb er negen jaar vol aan getrokken; het is nu tijd voor een nieuwe directeur-bestuurder om het stokje over te nemen.”

Woonplus gaat op zoek naar een nieuwe 'verbindende en samenwerkingsgerichte' directeur-bestuurder. Hans van der Vlist, voorzitter van de raad van commissarissen: “Met veel
energie en kunde heeft Bob Venhuizen Woonplus verder gebracht. Er staat nu een stabiele organisatie. Wij zijn trots op de resultaten."Gerelateerd