Bijna nergens stijgt WOZ-waarde zo hard als in Schiedam

02-05-2023 Wonen Redactie


SCHIEDAM - De WOZ-waarde van de Schiedamse woningen is de afgelopen drie jaar met 27,2 procent omhoog gegaan. Dat stelt Slimster, een vergelijkingssite die de waarde-ontwikkeling van alle Nederlandse gemeenten op een rijtje zette.

Er zijn maar twee gemeenten in Nederland waar huizen sinds 2020 sneller in waarde stegen dan in Schiedam. Beide liggen in Friesland: Noardeast-Fryslân en Dantumadiel, waarde de WOZ-waarde respectievelijk 30,3 en 28,5 procent steeg.

De waardestijging in Rotterdam wordt door Slimsters op 24,4 procent gesteld, die in Vlaardingen op 20,3 procent. Opmerkelijk genoeg is Amsterdam hekkensluiter onder alle Nederlandse gemeenten, met een WOZ-stijging van 4,3 procent in drie jaar. 

Slimster keek ook in hoeverre WOZ-waarde en marktwaarde zich tot elkaar verhouden. In Schiedam was de gemiddelde verkoopprijs van een woning tussen 2020 en 2022 gemiddeld 24,8 procent hoger dan de gemiddelde WOZ-waarde. Daarmee is het verschil tussen WOZ- en marktwaarde in onze stad relatief bescheiden. In Vlaardingen is dat verschil 32,8 procent, in Rotterdam 44,1 procent. In Vaals is dit verschil in Nederland het grootste: 56,2 procent.

Slimster laat weten dat meer informatie over de ontwikkeling van de WOZ-waarden in heel Nederland hier te vinden is.

Gerelateerd