Bewoners hoogbouw Nieuwland voor betaald parkeren

03-08-2018 Wonen Redactie

SCHIEDAM - De bewoners van de Vakbondsliedenbuurt - de wijk tussen de Parkweg en de 's-Gravelandseweg buiten de Van Haarenlaan) zijn verdeeld over de wenselijkheid van de invoering van betaald parkeren in hun wijk. In het algemeen zijn de bewoners van de hoogbouw voor, de mensen in een eengezinswoning tegen.

In de wijk is door de gemeente een buurtraadpleging gehouden, nadat de gemeenteraad hier begin juni toe had besloten. Tot 13 juli konden de wijkbewoners hun stem uitbrengen.

In het gebied direct rond de flats van de Louis Raemakersstraat en de Johan Braakensiekstraat stemde 53,8 procent voor betaald parkeren en 45 procent. De rest van de 251 mensen die stemden had geen mening. In totaal was aan 363 mensen gevraagd hun mening te geven.

In het gebied van de laagbouw (Willem Passtoorsstraat en Jan Oudegeeststraat en Klaas Katerstraat) stemde 88 procent tegen betaald parkeren en de rest voor. Hier stemden 166 van de 279 mensen die daarom gevraagd was.

Aan de bewoners van de laagbouw die aangaven tegen betaald parkeren te zijn is ook gevraagd of ze van mening veranderen als het naastgelegen deel van den Vakbondsliedenbuurt met de flats wel betaald parkeren krijgt. Dat veranderde weinig aan de mening van de bewoners; nu was 87,4 procent tegen.

Het beeld dat uit de stemming naar voren komt is 'logisch' gezien de ervaringen met parkeeroverlast. De bewoners van de drie flats hebben last van bezoekers van het centrum, dat aan de overkant van de Van Haarenlaan begint, waar parkeren betaald is. Deze bezoekers zoeken gratis parkeerruimte bij de flats. De bewoners van de laagbouw beschikken vaak over een parkeerplaats direct bij hun woning, op eigen grond.

B&W schreven gisteren in een schrijven aan de raad 'aan de hand van de uitslag van de buurtraadpleging een beslissing'  te nemen over al dan niet invoeren van betaald parkeren en vergunninghoudersparkeren in het gebied rond de flats. Komend najaar ontvangt de raad nader bericht.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date