Besparingstips energie

03-04-2020 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - De energierekening is altijd schrikken. Al de maandelijkse voorschotten bij elkaar opgeteld is een flink bedrag, en soms moet u nog bijbetalen ook. Naar verwachting zal in de toekomst de energierekening allesbehalve lager worden. Besparen op energie is al een winst, maar belangrijk voor de toekomst om het betaalbaar te houden. Daarom enkele tips om te besparen zonder dat u inlevert aan woongenot, luxe en comfort.

Alles wat u niet gebruikt verbruikt niets

Een grote winst is te bereiken door bewust iets niet te gebruiken. Een loopband kan wel voordelen hebben, maar bewust in het park of buitengebied joggen of hardlopen is het eerste verdienen. Hetzelfde geldt met een wasdroger. Bewust de wasdroger niet gebruiken en de was uithangen om het te laten drogen is een flinke besparing. Een vervolg hierop is nooit het licht laten branden in een ruimte waar niemand is. Te vaak ziet u ergens in een gang of keuken een lichtje branden, terwijl alle mensen in de woonkamer zijn. Want echt, alles wat u niet gebruikt verbruikt niets.

Energiezuinig

Besparen gaat goed met energiezuinige LED-lampen. Vooral bij lampen die veel branduren maken, daarbij is veel te winnen. Iedereen heeft in de woonkamer wel iets van een staande lamp die zodra het buiten gaat schemeren aan gaat en de hele avond aan blijft. Die lamp vervangen voor een energiezuinige lamp is het meest besparen. Natuurlijk zou het beste zijn om alle lampen te vervangen voor energiezuinige LED-lampen, maar bij dat lichtje wat af en toe kort aan gaat verdient u het minder snel terug. Waar ook voordeel mee te halen is; veel wasmachines hebben een energiezuinig wasprogramma of een knop om energiezuinig te wassen. Dat wasprogramma gebruiken, of de knop gebruiken is een flinke besparing. Nog zoiets; was opsparen tot u een volle trommel heeft. Vaak kleine wasjes zijn dure wasjes voor de energierekening.

Direct geld besparen

Direct geld besparen kan door over te stappen naar een andere  energieleverancier via overstappen.nl. Op deze manier bespaart u binnen enkele minuten een hoop geld. Het loont zeker om elk jaar over te stappen van energie. U kunt in de vergelijker een schatting invullen van uw maandelijks verbruik. De goedkoopste leverancier komt dan vervolgens uit de vergelijker. Overstappen energie is dus de meest gemakkelijke manier om elk jaar te besparen op de energierekening.

Gerelateerd