B&W: werken aan oplossing bouwput Boerhaavelaan

21-03-2017 Wonen Redactie

SCHIEDAM – Burgemeester & wethouders van Schiedam gaan 'in goed overleg' met de bewoners van de Boerhaavelaan om iets te doen aan de bouwput die hun straat nu is. Dat stelt wethouder Alexander van Steenderen vandaag na de vergadering van B&W.

Hij noemt de bestaande situatie 'onleefbaar'. Sinds september wordt er gewerkt aan het eerste deel van de Boerhaavelaan, tussen de Rotterdamsedijk en de Swammerdamsingel. KWS Infra pakt in vijf fases de Lorentzlaan, de Professor Kamerlingh Onneslaan en de Boerhaavelaan aan. Het gaat om herbestrating en ook de aanleg van nieuwe rioleringen – om een eind te maken aan de grondwaterproblematiek in de wijk. De flinke bomen in de Boerhaavelaan zitten de werkzaamheden echter dusdanig in de weg dat het werk is stilgelegd. De bewoners van de straat leven sindsdien – al enkele maanden – in een bouwput. Zie dit artikel op Schiedam24 vorige week.

Toen maakte B&W bekend dat de bomen moeten wijken om ruimte te maken voor de werkzaamheden. Maar vanwege de vergunning die daarvoor nodig is, kan de kap nog tot september duren. Van Steenderen zegt nu toe te werken aan oplossingen tot die tijd. Zo maar dichtleggen van de straat is niet mogelijk, maar 'we gaan in gesprek met de aannemer om snel te schakelen en de leefbaarheid te herstellen'.

Wat er met de bomen verderop in de straat, in in de Lorentzlaan en Professor Kamerlingh Onneslaan, gaat gebeuren is nog niet duidelijk. De kans dat ook daar de wortels van de bomen voor problemen zorgen wordt door het college vrij hoog ingeschat. Maar zeker is het niet, omdat er sprake is van andere bomen en een andere profiel van de straat.Gerelateerd