Alles op een rijtje: de afwijkende manier van afvalinzameling rond Kerst

21-12-2020 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - Tijdens de feestdagen hanteert Irado andere dagen voor de afvalinzameling en de openingstijden van de milieustraat.

Hieronder een overzicht voor Kerst en Nieuwjaar.
* kliko GFT: niet op 25 december maar op 28 december
* kliko PMD (buitengebied); niet op 1 januari maar op 2 januari.
* inpandige verzamelcontainer restafval: niet op 25 december maar op 24 december
* inpandige verzamelcontainer restafval; niet op 1 januari maar op 31 december

Irado adviseert de container op de wijzigingsdag tussen vijf en half acht 's ochtends buiten te zetten op de vaste aanbiedplaats.

Milieustraat

Op de feestdagen 25 en 26 december, en 1 januari is de milieustraat gesloten.

Verzamelcontainers

In verband met brandgevaar wordt een aantal verzamelcontainers voor papier, textiel, pmd en restafval op 31 december afgesloten en 1 januari weer geopend.
 

Persoonlijke afvalkalender

Via de afvalkalender kunnen Schiedammers aan de hand van hun postcode en huisnummer de wijzigingen in de persoonlijke afvalkalender terugvinden. Kijk tijdig naar welke datum de inzameling verschuift, adviseert Irado. "Let op: Het legen van uw kliko/minicontainer kan ook eerder plaatsvinden."

Irado app

Schiedammers kunnen de gratis Irado-app downloaden. Deze bevat onder andere de afvalkalender, containerlocaties, de afvalscheidingswijzer én helpt om eenvoudig een grofvuilafspraak te maken. "Ook heel handig", aldus de afvalinzamelaar: "Zet de notificaties (herinneringen) voor de inzameldata aan. Zo weet u precies wanneer u uw minicontainer aan de straat kunt zetten."

Gerelateerd