Afvalmythe 3: afval scheiden is juist slecht voor het milieu

20-02-2021 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - Over het scheiden van afval gaan hardnekkige geruchten de ronde. Maar hoe zit het nou echt? Zoals deze mythe: scheiden inzamelen is juist slecht voor het milieu.

We krijgen vaak de vraag of het gescheiden inzamelen met grote wagen niet juist slechter is voor het milieu? Het kost immers brandstof en geeft vervuiling.

Maar het gescheiden ophalen van het afval resulteert niet in meer ritten. En onze wagens zijn gelukkig steeds zuiniger, ze rijden op biogas of elektrisch en rijden vaak slimme routes.

Door recycling van de gescheiden afvalstromen besparen we ontzettend veel energie en kostbare grondstoffen. Dankzij recyclen hebben we bijvoorbeeld plastic waar geen aardolie voor nodig is of papier zonder een boom te kappen. Dat wat ingeleverd wordt als restafval, wordt verbrand met energieterugwinning — maar dat levert minder energie op dan er bespaard wordt als je recyclet. Bovendien komt er CO2 bij vrij en zijn we grondstoffen voorgoed kwijt. Afvalscheiding is echt beter voor het milieu!

Voor meer info over afvalscheiding, I: https://www.irado.nl/bewoners/afvalscheidingswijzer

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date