39 Keer een bon voor samenscholen

20-04-2020 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Toezicht & Handhaving heeft op vrijdag, zaterdag en zondag 39 bekeuringen uitgedeeld voor het niet-naleven van de Coronabepalingen, vastgelegd in een noodverordening.

Zo werden er onder meer vijf mensen bekeurd op het Frans Halsplein en drie op het Emmaplein. Zij schoolden samen met meer dan drie mensen, zonder dat er sprake was het houden van tenminste anderhalve meter afstand.

Met name vrijdag was het al raak aan de Huis te Vlietstraat, bij de Gelinckschool bij het Beatrixpark, op het Wibautplein in de Oosterstraat, op de Honnerlage Gretelaan en op het Edisonplein. Dat gebeurde soms ook na het achterhalen van wegrennende samenscholers.

De handhavers worden daarbij geregeld getipt door omwonenden die zich ergeren aan het de hand lichten met de voorschriften. Andere Schiedammers vinden het optreden van Toezicht & Handhaving overtrokken. "Mag wel wat minder naar mijn mening; het lijkt nu net alsof jullie alleen maar op samenscholende personen aan het jagen zijn als je de tweets mag geloven", stelt een van hen. Toezich t& Handhaving meldt veel van de acties die tot bekeuringen leiden op twitter. "We kiezen er nu ook voor om zo nu en dan een tweet te plaatsen", zegt de gemeentelijke dienst daar zelf over. "Is ook een vorm van bewustwording creëren en terugkoppeling geven aan de melders."Gerelateerd