'Wat een mensen heb je toch'

16-09-2020 Wonen Redactie

Foto: Herman Kriek


SCHIEDAM - Veel Schiedammers maken zich druk om hun leefomgeving. Maar er zijn er ook nog steeds die het allemaal geen klap interesseert.

Goed leven doe je in een goede omgeving, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Maar dat je in de stad al heel snel niet alleen bepaalt hoe jouw eigen leefwereld eruitziet, maar ook die van een ander, dat kwartje is bij sommigen nog niet gevallen. Dat mondt dan uit in berichten via sociale media van mensen die zich groen en geel ergernissen aan de rotzooi die anderen er van maken.

Maar tussen al die meldingen van halve inboedels die bij de vuilcontainer staan, vuilniszakken die omgekeerd op straat lijken, of wandelaars of spelende kinderen die het pleur-maar-neer beleid huldigen, zijn er toch altijd weer die opvallen. Omdat ze nog irritanter, nog schunniger, nog triester zijn.

Zoals die van Herman Kriek vanmorgen. Hij komt als wijktoezichthouder op nogal wat plekken in de stad en kan een beetje vergelijken. Maar wat hij aantrof in het Beatrixpark stemt hem ondanks een onderhand leren huid nog steeds... teleurgesteld in de mensheid.

"Wat een mensen heb je toch. Die denken 'na mij de zondvloed'. De afvalbak staat er nagenoeg leeg naast. De gemeente ruimt het wel weer op."

Ongelofelijk, en reden voor een vette bekeuring mocht de dader niet op het kerkhof blijken te liggen maar te achterhalen zijn.

En wat dacht u van de foto hieronder: gooi je je auto weg, gooi je je wielen weg. Waar? Nou, gewoon bij de vuilcontainer.

Bekijk de foto's