'Oost is onbereikbaar'

26-07-2021 Wonen Redactie


SCHIEDAM - “Zij hadden beter heel Schiedam-Oost kunnen afsluiten”, twitterde Leon Verzijden aan het begin van deze maand. Nou, de Schiedamse wijktoezichthouder is op zijn wenken bediend, stelt Adrie Brussé. “Schiedam-Oost is onbereikbaar.”

Brussé is ondernemer, eigenaar van Radio Brussé, gevestigd in de Van Leeuwenhoeckstraat. Hij legt uit hoe zijn zaak onbereikbaar is voor klanten en bevoorrading. Maar om zijn verhaal te volgen moet je het stratenplan van de wijk wel in je kop hebben (of bijgaand kaartje raadplegen). “De PKO-laan is afgesloten omdat ze daar bezig zijn met grootscheepse herinrichting. De Stephensonstraat en de Franklinstraat zijn daardoor ook afgesloten. Aan de Villastraat wordt gewerkt, op de hoek met de Van Swindenstraat en de Singel is bij het Emmaplein ook afgesloten voor werk aan de weg.” De Van Leeuwenhoeckstraat ligt precies tussen genoemde straten in. 

Er zijn wel manieren om die straat toch te bereiken. “Via het Edisonplein kan je er komen. Maar die straatjes daar zijn zo smal, daar kan je met de vrachtwagen niet doorheen.” De andere optie is via de Overschiesestraat, onder het spoor door. “Maar daar geldt een maximumhoogte van 3,6 meter.” Op die manier de Singel bereiken lukt dus ook niet met grote vrachtwagens. Brussé heeft vooral te maken met de logistiek van het witgoed dat hij van klanten mee naar de zaak neemt. “Ik sla het hier voorlopig maar op, heb de vrachtwagen die het komt ophalen afbesteld.” 

Dat hij niet de enige is die problemen ondervindt met al de opgebroken straten weet Brussé ook. “Zelfs Irado komt lopend mijn container legen!”

Bekijk de foto'sGerelateerd