Wintertips van het 'Vari sneeuwteam'

13-02-2021 Winkelen Advertorial

Het sneeuwteam moest maandag aan de bak - en heeft de dagen daarna ook niet stilgezeten; foto's Vari


VLAARDINGEN – Het Vari Sneeuwteam is afgelopen week warmgelopen, eerst met het sneeuwvrij & bereikbaar maken van de showroom op Vlaardingen Hoogstad. Er warm werd het daar nog niet, maar de klanten kunnen in ieder geval weer op een nette en veilig-voor-lijf-en-ledenenmanier geholpen worden.

Daarna konden de geharde sneeuwmannen hun ervaring in de strijd gooien om hun klanten – en anderen – op weg te helpen en houden. Jarenlange ervaring betekent dat je op gegeven moment precies weet wat een auto vraagt in de dit weertje, ook al komen die omstandigheden maar eens in de zoveel jaar voor.

Dus, wintertip 1 van het Variteam: “Zet bij vorst ‘s avonds de ruitenwissers van de ruit af - dat voorkomt vastvriezen.” Het lijkt makkelijk te bedenken, maar kijk maar eens om je heen en zie dat weinig mensen op het idee komen.

Wintertip 2: “Maak bevroren autoruiten schoon met speciaal hiervoor bestemde ruitontdooier – dat voorkomt krassen van een ruitenkrabber.” Lijkt ook een logische, maar je zal ze de kost geven, want Vari adviseert niet voor niets: “Gebruik nooit warm water.”

Wil je na zo’n steenkoude nacht vlot op pad, dan is Wintertip 3 goud waard: “Zet de auto met vorst niet op de handrem, maar in zijn eerste versnelling; dat voorkomt vastvriezen van de remmen.”

En eentje die niet zo voor de hand ligt, maar op den duur wel het verschil maakt, Wintertip 4: “Zet het systeem dat automatisch de buitenspiegels in- en uitklapt bij vorst uit.” Dat voorkomt schade als er ijs tussen de scharnieren zit.

En zo zijn er nog veel meer wintertips in het arsenaal van het Variteam, maar die hoor je als je de showroom of werkplaats inloopt (niet allemaal tegelijk achterom) op Hoogstad.

Of je kijkt op hun facebookpagina.

Gerelateerd