Wethouder: afrol en trapje bij Hof van Spaland moeten aangepast

19-11-2019 Winkelen Redactie

Foto: Jeroen Ooijevaar


SCHIEDAM - Het trapje en de afrol bij de Lidl in de Hof van Spaland worden aangepast. Dit meldt wethouder Jeroen Ooijevaar, die vanmiddag zelf ging kijken in noord.

Hij staat nog steeds achter de veranderingen die voor de winkelingang werden doorgevoerd. "Aanpassing was echt nodig. De helling was in de oude situatie te steil en zorgde juist voor onveilige situaties."

Het trapje werd onlangs aangelegd, ten faveure van de 'glooiing' die er eerder lag. Daarbij verdwenen enkele fietsenhekjes.

Ooijevaar erkent dat het werk niet helemaal naar wens is uitgepakt. De bocht in de helling is volgens hem nu niet ruim genoeg. "Die gaan we aanpassen." Verder zullen de zogenaamde 'fietsnietjes' later deze week terug worden geplaatst en  komen er volgens Ooijevaar ook leuningen.

De wethouder reageert met zijn bemoeienis en inzet op klachten van de Ouderenpartij, die de situatie gevaarlijk vindt en de zaak aanhangig maakte. Ook moesten te veel winkelende mensen via de smalle helling, vaak met winkelwagentje, aldus de fractie. Tijdelijk zijn er dranghekken geplaatst.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing op enkele punten aangepast.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date