Wereldwinkel Schiedam stopt ermee

08-10-2021 Winkelen Redactie/De Schiedammer Online


SCHIEDAM - De Wereldwinkel Schiedam sluit op 31 december aanstaande zijn deuren definitief.

Meer dan vijftig jaar hebben vele tientallen vrijwilligers van de Wereldwinkel Schiedam veel energie en tijd gestoken in hun doel om door middel van eerlijke handel de armoede in de wereld te bestrijden, zo stelt het initiatief. Eerst deden ze dat vanuit het Proveniershuis en het kerkelijk bureau van de Grote Kerk en later in het vertrouwde winkeltje aan de Lange Achterweg, bijna op de Hoogstraat.

"Er komt nu een einde aan de activiteiten van de Wereldwinkel Schiedam. Als gevolg van het al jaren dalende aantal klanten en het feit dat veel fairtradeproducten gemeengoed zijn geworden, is de omzet van de Wereldwinkel Schiedam de laatste jaren steeds verder achteruit gelopen. De langdurige sluiting van de winkel tijdens de Coronalockdown zorgde daar bovenop voor een nog verdere terugloop van de inkomsten. De vereniging Wereldwinkel Schiedam heeft daarom het moeilijke maar onvermijdelijke besluit moeten nemen haar activiteiten te beëindigen en de deur van de winkel per 1 januari 2022 definitief te sluiten."

De komende maanden probeert de Wereldwinkel Schiedam door middel van kortingsacties (tot 1 november twintig procent korting, daarna nog meer korting, op de meeste artikelen; maar bijvoorbeeld niet op levensmiddelen, kaarten en kerstversiering) nog zo veel mogelijk mensen naar de winkel te trekken om op die manier de resterende fairtradeproducten te kunnen verkopen. Na sluiting van de winkel en het afhandelen van alle financiële verplichtingen wordt wat er is overgebleven van de financiële buffer die de Wereldwinkel Schiedam tijdens de goede jaren heeft opgebouwd, verdeeld over een aantal ontwikkelingsprojecten in verschillende werelddelen.

"Het bestuur en de vrijwilligers danken iedereen die door hun aankopen of anderszins hebben bijgedragen aan het jarenlange succes van de Wereldwinkel Schiedam", zo laat de Wereldwinkel in een persbericht weten.Gerelateerd