Verhuizing Net Niet Genoeg uitgesteld

19-06-2019 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - Net Niet Genoeg verhuist later naar het nieuwe onderkomen aan de Van Deventerstraat. Op het programma stond tot voor kort een overgang begin juli, nu wordt dat ergens in het najaar.

De laatste uitgiftedag in het oude onderkomen aan de Strickledeweg was voorzien op 26 juni, maar ook in september en oktober zullen 'de klanten' nog een keer vanuit dat pand worden voorzien van spullen. Net Niet Genoeg zamelt met name kleding, speelgoed en woonaccessoires in en distribueert die naar ene vaste groep mensen met weinig financiële middelen. Gegadigden voor deelname in het Net-Niet-Genoegsysteem zijn huishoudens die door Stroomopwaarts, de Voedselbank, maar ook basisscholen en sportverenigingen worden aangemeld.

In vorig jaar kwam het pand aan de Van Deventerstraat in beeld. Dat is een pand dat de gemeente Schiedam aan de stichting beschikbaar stelt. De gemeente zorgt er eerst voor dat het pand klaar is voor gebruik, door reparatie/inregeling van verwarming, elektra en water. Het pand wordt ook gesplitst, omdat er ook een andere gebruiker van het pand is voorzien. Net Niet Genoeg stelt nu dat 'er al heel veel in ons nieuwe pand is gedaan', maar dat er 'nog een flink aantal zaken zijn die nog moeten worden uitgevoerd'. Er moet volgens NNG nog een aparte entree gerealiseerd worden, terwijl elders wanden zullen worden verwijderd.

"Deze zomer verhuizen is daarmee van de baan", zo meldt NNG. "En omdat wij elk jaar in september/oktober winterkleding uitdelen aan de gezinnen in armoede, is dan verhuizen geen optie. We vinden het veel te belangrijk dat de gezinnen met goede en warme kleding de winter in gaan. Daarom hebben wij besloten dat wij, ongeacht de datum van sleuteloverdracht, in elk geval de winteruitgifte dit jaar nog vanuit ons oude pand aan de Strickledeweg zullen blijven doen."

Zodoende gaat Net Niet Genoeg toch ook weer spullen innemen op het oude adres. Dat gebeurt op woensdag- en donderdagavond, echter na een zomersluiting die deze week inging en duurt tot 3 september. Volgende week woensdag dus eerst nog een Net Niet Genoegdag waarop spullen worden uitgedeeld.

NNG: "We vinden het ontzettend jammer dat we wederom een najaar in de kou zullen staan, maar we blijven positief. Als we uiteindelijk verhuizen, dan zal dat - als het aan ons ligt - de laatste keer zijn en naar een goed, verwarmd en veilig pand."Gerelateerd