Taco Mundo: Mexicaans eten vanaf het Stationsplein

29-07-2020 Winkelen Redactie


SCHIEDAM – Hij is de 29ste Taco Mundo-exploitant, Farzan Sarwari. Samen met zijn vrouw gaat hij de vestiging van franchiseketen Taco Mundo tot een succes maken.

Wanneer dat het geval is? “Als mensen de weg naar ons weten te vinden en vaker terugkomen omdat ze snel en goed bediend worden.” Met gerechten uit de Mexicaanse keuken: tacos, burritos en cheeseritos, enchiladas en quesadillas. Alles vers gemaakt.

Sinds vandaag vier uur is de Taco Mundo-vestiging aan het Stationsplein open, in de zaak waar eerder een tabaks- en tijdschriftenzaak zat. Sarwari heeft vooral zijn hoop gevestigd op de ‘16 tot 19.000 dagelijks reizigers’ op het station. Zeker de eerste dagen moet zijn zaak het hebben van bezoekers. Binnenkort komt er ook een klein terras op het plein, van twee tafels.

Maar op termijn, als Taco Mundo Schiedam geleidelijk aan de verschillende postcodes ‘open zet’ om online te bestellen, zal de zaak het vooral van bezorgen moeten hebben. “We verwachten tachtig procent te gaan bezorgen.” Binnen de Taco Mundo-formule hebben alle franchisers een eigen bedieningsgebied; Sarwari vult het gat tussen de drie Rotterdamse vestigingen (oost, centrum en zuid) en die in Delft en Spijkenisse. Hij gaat klanten in Rotterdam-West, Schiedam en Vlaardingen bedienen. Binnen een half uur na bestelling moeten klanten hun eten thuis hebben, en dat gaat lukken met de eigen bezorgdienst met fietsen en een auto. Bezorgers worden nog gezocht, aldus Sarwari. Hij verwacht binnenkort met drie of vier mensen in de keuken/bediening te werken, en met vier of vijf bezorgers.

Sarwari heeft zelf een uitgebreide en veelkleurige ervaring: bij die grote Amerikaanse hamburgerketen, zowel als zetbaas als ondernemer, als in de taxibranche en bij een architectenbureau. Een collega van een Rotterdamse Taco Mundo haalde de Vlaardinger over om de Schiedamse vestiging op te gaan zetten. “Eten is een dankbaar product om te verkopen.”

De nieuwe franchiser zocht op verschillende locaties in met name Schiedam naar een pand om een Taco Mundo te gaan beginnen. Hier was geen vergunning te krijgen, daar bleek de huur te hoog. Hij had de voorkeur voor een plek in Schiedam, maar was ook enkele maanden in gesprek met Burger King om in het pand van die hamburgerketen in Vlaardingen bij knooppunt Vijfsluizen een Taco Mundo te beginnen. “Een drive-in, de eerste in Nederland.” Uiteindelijk kwam ook dat niet rond. “Ik ben wel een jaar bezig geweest voor ik hier de zaak heb kunnen openen.”

Taco Mundo noemt zichzelf ‘de eerste en enige bezorger van Mexicaanse gerechten’. Het bedrijf werd in 2000 opgericht door de Nederlander Tom Filippini, die lang in Zuid-Amerika woonde. De eerste was in Amsterdam, de jongste nu dus in Schiedam.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date