Picnic-boodschappen uit Rotterdam-Zuid

19-09-2018 Winkelen Redactie


ROTTERDAM – De klanten van Picnic in Schiedam zullen binnenkort hun spullen thuisgeleverd krijgen vanuit een distributiecentrum op Distripark Eemhaven. Nu komen de boodschappen van Picnic nog vanuit Utrecht naar Schiedam.

Op het distripark langs de A15, dicht bij Eemhaven en het Railservicecentrum, huurt Picnic een magazijn van 14.000 vierkante meter. Het is het vijfde distributiecentrum van de online supermarkt, na Utrecht, Nijkerk, Diemen en Eindhoven. Het dc wordt nu verbouwd – met onder meer een koel-vriesinstallatie – en zal half oktober in gebruik worden genomen.

Picnic begon zijn dienstverlening in Schiedam, net als in Vlaardingen en Overschie, in mei vorig jaar. Het bedrijf groeit als kool. Ook daarom is het om zoek naar zeker driehonderd nieuwe logistiek medewerkers.

De typische Picnic-autootjes, elektrisch aangedreven, komen nu ook al niet uit Utrecht naar Schiedam gereden. De boodschappen komen met de normale vrachtwagen vanuit het dc naar een overslagpunt in de Spaanse Polder. Daar worden de autootjes bevoorraad. Dat zal ook na ingebruikname van het magazijn in Rotterdam-Zuid het geval blijven; de autootjes mogen geen gebruik maken van de de snelweg.

Picnic en Sandd maakten gisteren bekend dat Picnic retourpakketjes van Sandd bij klanten gaan meenemen. Hiermee wordt in Utrecht begonnen, in een later stadium zal dat ook in Schiedam mogelijk worden.Gerelateerd