Pakketbezorgers doen hun best, maar veiligheid staat voorop

08-02-2021 Winkelen Redactie

Foto: Post NL


SCHIEDAM - De grote pakketbedrijven Post NL en DHL bezorgen vandaag, 'zoals gewoonlijk'.  Maar woordvoerders van beide bedrijven laten wel weten dat er minder pakketten, bezorgd zullen worden, gezien 'de uitdagende winterse omstandigheden'.

Dat kan betekenen dat er in bepaalde streken of regio's niet of later wordt bezorgd. "De veiligheid van de eigen medewerkers en andere weggebruikers staat voorop", zo laten de woordvoerders Nu.nl weten.
 
"Iedereen die naar buiten kijkt, kan op basis van wat er te zien is wel concluderen of het haalbaar is dat een bezorger aan de deur komt of niet", zegt de woordvoerder van DHL. Het al dan niet bezorgen hangt ook samen met het al dan niet ophalen van pakjes gisteren, bij de webwinkels met name. Dat is niet met alle pakjes-klaar-voor-expeditie gelukt.
De bedrijven hopen dat zij de achterstand in de komende dagen kunnen inhalen. Zeker dat dit lukt is het niet, want de bedrijven heb als gevolg van de lockdown nog steeds veel meer werk te verstouwen dan te doen gebruikelijk.Gerelateerd