Nieuws van uw winkelstraat Nolenslaan

24-03-2020 Winkelen Advertentie


SCHIEDAM - Het zijn bijzondere tijden. Het Coronavirus houdt ons in een ijzeren greep. Vrijheden worden ingeperkt en er wordt een dringend beroep gedaan op solidariteit, discipline en alertheid. Rekening houden met elkaar en een gepaste afstand bewaren om elkaar niet te besmetten.

Terwijl wij allemaal dankbaar zijn voor het prachtige werk dat mensen in de gezondheidszorg onder enorme druk verrichten, zijn er meerdere beroepen die het zwaar hebben om u door deze crisis te helpen.

Wat zouden we zijn zonder de winkeliers met hun medewerkers, vakkenvullers en vervoerders? Zonder hen zouden we er nog een ander probleem bij hebben.

Daarom zijn we blij dat winkeliers op de Nolenslaan zoveel mogelijk open en beschikbaar zijn voor alle mensen uit de stad. Elke winkelier heeft zich aangepast aan de nieuwe richtlijnen die vrijwel wekelijks veranderen.

Dat vraagt ook van de klant een aanpassing; volg de richtlijnen op die de winkel stelt, ook als u daar wat last van heeft. Het is even niet anders.

Een rondje 'winkels Nolenslaan' levert het volgende op:

Alle supermarkten (er zijn er vier) hanteren de anderhalve meter afstand. Gebruik de pin en heb een beetje geduld in de rij. Kom ook zoveel mogelijk alleen. En voordat u het huis uitgaat, was ook even uw handen.

Daarnaast verkopen zij graag en zorgen ze voor gevulde rekken, maar dat vraagt van u ook om niet te veel van hetzelfde artikel mee te nemen, er komt namelijk ook nog een klant na u die het nodig heeft.

Plus Van der Meer wil graag dat zijn medewerkers en u gezond blijven. Daarom zijn er schotten geplaatst voor de kassa’s. Er liggen lijnen op de grond om de anderhalve meter afstand te bewaren. Zo zijn er zo weinig mogelijk klantcontacten. Ga nu ook geen praatje maken, dat komt wel weer als deze crisis voorbij is. Laten we aan elkaars gezondheid denken, we missen nu even de gezelligheid maar maken dat straks weer goed.

Slijter De Beurs laat maximaal vijf klanten in de zaak en heeft voorraad genoeg.

Radio West (tv's, ijskasten, wasmachines etc.) heeft het druk omdat mensen vrieskasten aanschaffen, die worden keurig thuisbezorgd, maar wel met extra voorzorgsmaatregelen zoals bij elk bezoek: nieuwe handschoenen, handen wassen en drogen met papier en daarna nog met desinfecterende handzeep. Op deze manier kunnen zij hun geweldige service blijven bieden. Ook hier wordt maar beperkt mensen in de zaak toegelaten.

Drogisterij Bergsen heeft een looproute in de zaak gemaakt (zie foto) waardoor klanten elkaar niet hoeven te passeren. Geweldig toch? En bij bepaalde artikelen geldt: één per klant, zoals voor paracetamol. Zodat u niet voor niets komt.

Hygiëne, geneesmiddelen en supplementen zijn op voorraad. En ook speelgoed voor uw thuisblijvend kind is te koop.

Opticien Paul Berg laat weten dat handen, deurknop en stoelen na elke klant ontsmet worden en dat bij het afpassen van de bril handschoenen gedragen worden.

Primera heeft ook de regels aangepast: geen eten en drinken in de zaak nuttigen. Als er een rij staat, buiten wachten en natuurlijk met de pin betalen. Ook zij doen knetterhard hun best de schappen gevuld te houden.

In de andere winkels gelden de regels zoals door de overheid worden aangegeven .

Een aantal zaken is nu dicht. Dat geldt voor de Kwalitaria, Lisa's Kitchen, viszaak Nolenslaan, Tasty Food.

Dat kan per dag veranderen, dus hou dat zelf ook een beetje in de gaten.

Ook de enige mooie kapperszaak Hiwa is verplicht gesloten.

Dat betekent heel veel voor deze winkeliers. Personeel is naar huis gestuurd en nu overleggen met gemeente en huisbaas om te zien hoe deze zaken de crisis kunnen overleven. Hoop op een soepele opstelling van het vastgoed. Het minste zou zijn opschorting van de huur gedurende deze crisisperiode. In elk geval is toegezegd dat er naar de winkelier geluisterd wordt en er geen incassobureau (indien van toepassing) ingeschakeld wordt.

Tot slot:

Alle winkeliers van de Nolenslaan wensen dat het virus uw huis voorbij mag gaan en zo niet, dan heel veel sterkte en beterschap


Ben Dubbeldam, namens winkeliersvereniging Nolenslaan te Schiedam.

Terwijl ik dit post zie ik dat er weer nieuwe strengere regels voor supermarkten en drogisterij zijn afgekondigd!


Gerelateerd