Naar Schiedam voor 'een Koekela'

10-05-2020 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - De wind stond gisteren naar Vijfsluizen. Met Moederdag op komst wist 'half' groot-Rotterdam de weg te vinden naar de 'drive-through' van Koekela in de Adriaen Banckertstraat.

De verkeersregelaar zag ze komen, vijf uur lang (oké, met aflossing): tientallen, honderden auto's die voor de flat van Facilicom het bedrijventerrein opreden, regelmatig voor het eerst. "Iedere paar seconden, leek het wel, zeker in de ochtend." De route was eenvoudig: keertje links, keertje rechts, en omdraaien en dan stond je in de rij. Met de auto, eventueel met de fiets. Bestelling doen, even opschuiven in de rij, betalen met pin en voila, in dik tien minuten (toen de rij niet op zijn langst was) een taartje voor moeders op zak.

De grote toeloop kon plaatsvinden omdat Koekela sinds de oprichting, kort na de millenniumwisseling, naam gemaakt heeft met gebak, volgens Amerikaanse smaak gemaakt. Oprichter Sereni Horton is Amerikaanse en zette de patisserielijn op voor Dudok. Samen met Jeroen Smit en Hans Verhoeven begon zij later Koekela. Met een winkel in Rotterdam, maar vooral via de toelevering aan horeca. Op Vijfsluizen is sinds enkele jaren de bakkerij gevestigd.

Bekijk de foto's


Gerelateerd