Maak kennis met Donald Niedekker

26-10-2022 Winkelen Advertorial


SCHIEDAM - Ter gelegenheid van zijn shortlistnominatie voor De Boekenbon Literatuurprijs 2022 brengt Donald Niedekker morgen een bliksembezoek aan Het Schiedams Boekhuis. Dat gebeurt rond vier uur.

De Boekenbon Literatuurprijs is een voortzetting van de AKO Literatuurprijs, met een prijsbedrag van maar liefst € 50.000,-. Ter promotie van de prijs reizen de genomineerden door het hele land om hun boeken te signeren. Met vier andere auteurs is Donald Niedekker geselecteerd uit een recordaantal van 565 door uitgevers ingezonden titels.

Uit het juryrapport: “Donald Niedekkers verbluffend tactiele stijl en betoverende sfeer nemen je op sleeptouw door vier eeuwen geschiedenis, fictie en sprookjes, Hij laat je stilstaan bij de vraagstukken van onze tijd.”

Annette Jongen van Het Schiedams Boekhuis: “Niedekkers roman heeft me volkomen overdonderd. Het is caleidoscopisch, uniek en mateloos interessant. We hebben de winnaar van de Libris Literatuurprijs in huis gehad toen ze genomineerd was, dus als je ‘Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost’ donderdag laat signeren ga je misschien wederom met een winnaar naar huis!”

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date