Laat maar smaken dat lekkerbekkie

09-05-2020 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - Het was even wennen, passen en meten letterlijk, ook al was de opzet ruim: het Schiedamse centrum was gisteren weer het decor van de markt. Voor het eerst sinds die vrijdag de dertiende.

Het had drukker mogen zijn, aldus enkele ondernemers, want veel tijd voor kennisgeving en reclame was er niet geweest. Maar tegelijk waren ze ook blij weer 'te mogen'. En wat heerlijke dag was het om achter de kraam de waren aan de man of vrouw te brengen, of voor de kraam je te laten verleiden tot een pondje aardbeien of een vissie dat niet op het boodschappenlijstje stond.

En er waren voordelen. Zo waren er marktmensen die 'pas' om zes uur op het Stadserf stonden, in plaats voor vier uur 'vroeger'; de omwonenden moesten maar niet midden in de nacht al gewekt worden met het inrichten van de kramen. Dat waren toch mooi twee uurtjes uitslapen.

Goed, het bleef rustig, en als de drukte wat toenam dan waren de mensen van de gemeente Schiedam er als de kippen bij om nog wat extra 'anderhalvemeterlijnen' te trekken, maar het begin is gemaakt. Dus laat maar smaken, die boterham met aarrebeien of dat lekkerbekkie!

Bekijk de foto'sGerelateerd