Kinderboekenweek 2021 in het Schiedams Boekhuis

05-10-2021 Winkelen Advertorial

Foto: Maikel Thijssen


SCHIEDAM - Morgen begint de Kinderboekenweek 2021. Thema van de week met extra aandacht voor de jongste lezers is: Beroepen.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok... kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Prentenboek voor de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek geeft het Schiedams Boekhuis extra aandacht aan het thema door allerlei boeken op voorraad te hebben. Zo ook het prentenboek ‘Dromer’ voor de Kinderboekenweek geschreven door Mark Janssen.

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk ‘Tiril’ en de toverdrank is geschreven door Bette Westra. Je kunt haar kennen van het boek ‘Uit elkaar’, waar ze afgelopen jaar de Woutertje Pieterseprijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw mee won.

Het Kinderboekengeschenk krijg je cadeau als je voor € 12,50 aan kinderboeken koopt.

De Kinderboekenweekkrant en de voorleesgids liggen voor je klaar; zo kan je alvast inspiratie opdoen voor de Kinderboekenweek.

Evenement:

Woensdag 13 oktober van 15.00 uur – 16.30 uur
Meet & Greet met Linda Dielemans
Als archeoloog én kinderboekenschrijver verteld Linda met liefde over haar
ontdekkingen. en vlieg je met haar terug in de tijd. Locatie: Het Schiedams Boekhuis

Evenement:

Zondag 17 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur
Expositie/voorleessessie Raoul Deleo en Noah J. Stern over het boek ‘Terra Ultima’

Tijdens deze expositie zullen een aantal prachtige tekenen uit het boek ‘Terra Ultima’ van Raoul Deleo te bewonderen zijn en de samensteller Noah J. Stern zal gaan voorlezen uit het boek.

Uiteraard is er ook gelegenheid om het boek 'Terra Ultima' aan te schaffen.

De expositie zal plaatsvinden in Galerie 158 van Margi Geerlinks aan de Hoogstraat 158 in Schiedam en de entree is gratis

Gerelateerd