Inzamelingsactie jonge weldoeners 'ontploft' - maar volgend jaar weer

22-01-2020 Winkelen Redactie


SCHIEDAM – “Love in a Box is prachtig geëindigd!”, vertelt Juun Hazejager over de actie die hij met Fleur Snoeij opzette: geld bij elkaar brengen en kerstpakketten verzorgen voor mensen die niet veel te besteden hebben.

Daarin zijn de jonge vrienden zeer geslaagd. In plaats van de beoogde vijfhonderd euro, harkten zij twaalfhonderd euro bij elkaar. Ruim genoeg om aan hun doel te realiseren om tenminste tien gezinnen te kunnen helpen.

“We hebben uiteindelijk die tien gezinnen kunnen voorzien van een prachtig pakket, aangepast aan hun behoeftes”, vertelt de 21-jarige student Bestuurskunde enthousiast. “Voor de kinderen hebben we veel speelgoed gekocht, maar ook dingen waardoor ze kunnen knutselen bijvoorbeeld.” Bijzonder was volgens hem de aankoop van een matras. “Die gaat naar een lieve dame in Schiedam.” En was hard nodig. Enkele gezinnen konden ze tegoedbonnen van Albert Heijn cadeau doen. “Ter waarde van 35 euro konden zij zo een luxer kerstdiner realiseren.”

Verschillende middenstanders haakten aan bij hun initiatief. Zo doneerden Ton en Yvonne Snoeij van slagerij Maan – waar Juun en Fleur elkaar via hun zaterdagbaantje leerden kennen – vlees. “Van gourmetschalen tot rollades en alles ertussen in.” Kappersduo T’hairapy uit Spijkenisse gaf een knipbeurt weg. “Daar hebben we een andere lieve dame uit Schiedam blij mee gemaakt.”

Na het regelen en ritselen was het zaak om de goederen ook te krijgen bij de mensen die ze goed konden gebruiken. Het bleek nog een hele opgave om aan tien adressente komen. “We hadden echt een knoop in onze maag; hoe gaan wij toch tien gezinnen vinden.” Uiteindelijk is dat met inzet van verschillende partijen gelukt. “Oproepen op onze sociale mediakanalen hebben daar ook zeker bij geholpen. Uiteindelijk hebben wij zelf een website gemaakt waarop gezinnen zich anoniem konden aanmelden. Zo hebben we tenslotte helaas meer gezinnen moeten afwijzen dan dat wij konden helpen. Dit vond ik denk ik het allermoeilijkst aan deze actie.”

En het gaafste? Dat was volgens Hellevoetsluizer Hazejager het uitdelen zelf. “Dat was een geschenk om te mogen doen.” De twee zijn zich er zeer van bewust dit te kunnen doen dankzij hun sponsoren. “De blije gezichten die wij bij tien verschillende gezinnen hebben mogen zien, staan ons nog een tijdje bij!” Zó intens blij zijn met een kleurplaat en enkele kleurpotloden… “Dat is toch wel super schattig en dankbaar. Vele andere kinderen halen daar tegenwoordig hun neusjes voor op... helaas.” Hier en daar hield het knuffelen met de kinderen uit de gezinnen maar niet op, vertelt Juun.

“De inkopen doen met samen met Fleur was ook lachen-gieren-brullen. Met een gezonde dosis humor en een klein beetje chaos de stad in was erg grappig. Bijzonder hoe je in twee dagdelen 1200 euro erdoorheen kan jassen.”jast...

Hun inzet is de twee studenten dusdanig bevallen dat ze hebben besloten om volgend jaar een vervolg te geven aan Love in a Box. “Misschien wel op een andere, beter voorbereide manier. Hierbij gaan we zéker weer hulp van anderen nodig hebben. Dit jaar is het natuurlijk ontploft, dus als wij nu alvast beginnen en de tijd nemen alles goed te plannen, dan komt dat vast goed.” Was getekend Juun en Fleur.Gerelateerd