Hoe krijg je een kasteel brandveilig?

22-01-2018 Winkelen Redactie

Het Kasteel van Zuydt, met de omstreden gevel; foto: Facebook


SCHIEDAM - Kasteel van Zuydt in de Groenelaan is op zoek naar een duizendpoot die technisch onderlegd is en goed om kan gaan met ambtenaren. De bakker die uitgroeide naar een delicatessezaak, heeft een probleem met de gevel van zijn 'kasteel'.

Brandweer en gemeente zien het niet zitten in de kantelen die eigenaar Ronald Koorengevel bouwde op de stalen bak voor de rolluiken. Deze werd vanwege brandgevaar afgekeurd.

Koorengevel kan er niet over uit. Sinds de opening vorig jaar september ontvangt de kasteelheer alleen maar lof. Hij toverde een doodgewone winkel om tot een opmerkelijke zaak die eruit ziet als middeleeuws kasteel. De kunststof panelen die Koorengevel daar voor gebruikte zijn volgens de bevoegde autoriteiten niet brandveilig. Impregneren is volgens hem geen optie.

De ondernemer had vervolgens contant met verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in coatings. Maar ook die konden hem niet helpen aan een rapport met bevindingen - binnen tien dagen. "Ik werk zes van de zeven dagen, nog los van administratie en inkoop", stelt Koorengevel, die geen idee heeft hoe het zo snel de autoriteiten van repliek dient. 

Daarbij: "Het advies dat ik tot nu toe heb gekregen van die specialisten, loopt nogal uiteen." De winkelier is daarom op zoek naar bijstand van iemand - of meerdere personen - die hem uit het doolhof van eisen en technische specificaties helpt. "Op korte termijn.”

Dat hoeft wat Koorengevel betreft niet voor niets."De vergoeding zal bestaan uit een mooie lunch in het prachtige Kasteel van Zuydt."