Hier zat Byblos, hier komt Anders

08-02-2021 Winkelen Redactie/Schiedammer Online

Foto's: Jan Schrijver


SCHIEDAM - In dit pand aan de Hoogstraat 6 heeft modezaak Byblos gezeten, een jarenlang begrip in de modewereld. De winkel die erin komt heeft een zelfs nog langere staat van dienst in de Schiedamse detailhandel: Anders.

De ouderen onder ons weten nog dat Anders in de ronde winkel in het Dudok-pand op de Gerrit Verboonstraat was gevestigd. Als kind kon het weleens lang wachten zijn als je moeder een kop en schotel wilde kopen, maar niet uit de veelheid van motieven kon kiezen. Als ze er dan nog een bijpassend lepeltje bij wilde en een kristallen vaasje, was het nog langer wachten. En bij dat wachten als kind diende je in die winkel aan de Gerrit Verboonstraat wel stokstijf stil te staan, want even spelen tussen al het prijzige porseleinen serviesgoed en de gigantische vazen, was niet zo'n goed idee.

Dat is al weer wat decennia geleden. Inmiddels is Anders al weer vele jaren gevestigd in een pand in de Passage, ook weer met veel meters etalage, want porselein en kristal verkopen door het te laten zien.

Hieronder zie je de huidige winkel. Deze ruimte in de Passage is tot en met april beschikbaar voor winkelier Anders om zijn nering te doen, al is dat nu in Coronatijd dus via verkoop op bestelling. De komende maanden kun je dus zowel op het adres Passage 123 als op het nieuwe adres aan de Hoogstraat 6 in de etalages kijken wat er zoal te bestellen is bij 'Anders Kristal Porselein'.

Bekijk de foto's