Hema in andere handen

14-06-2020 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - De Hema gaat over in nieuwe handen. Marcel Boekhoorn verliest de strijd om het bedrijf die afgelopen tijd gevoerd is.

Hij wilde een overeenkomst sluiten met de schuldeisers aan wie hij morgen vijftig miljoen euro moet terugbetalen; hij wilde investeren in het bedrijf als de schuldeisers een deel van hun tegoed wilden wegstrepen. In totaal staat de Hema voor 750 miljoen euro in het krijt.

In een persbericht zegt Boekhoorn 'er alles aan gedaan te hebben om de onhoudbare schuldenlast en rentelasten van de winkelketen substantieel te verlagen en te investeren in de verdere ontwikkeling van het bedrijf'. Volgens hem is er een bod van 523 miljoen euro gedaan. "Ik heb niet het idee dat de tegenpartij ons bod serieus in overweging heeft genomen", laat hij weten. "Blijkbaar willen ze een markttest doen en kijken of er elders meer te halen is."

De groep schuldeisers ging dus niet op het voorstel van Boekhoorn in en daarmee verloor de miljardair de zeggenschap over het bedrijf.

De nieuwe eigenaren hebben naar verluidt geen interesse om het bedrijf zelf uit te baten en zullen de Hema te koop zetten.

Schiedam kent ëën Hema, in de Passage.

Zie ook dit artikel.


Gerelateerd