Groenelaan eert olympische sporters

24-07-2021 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - De Groenelaan eert de sporters in Tokio met een vlaggenparade.

Nou, een kleintje dan. Onder het motto ‘supporter van onze sporters’ is de winkelstraat van zuid sinds eind vorige week aangekleed met zeven banieren, die de verbondenheid van de buurt, en met name de winkeliers van ‘de laan’ uit wil drukken met de prestaties die op de Olympische Spelen zullen worden geleverd. Logisch, zo leek het de winkelier, toen de oranje-versieringen na het EK-voetbal hun zin verloren.

Nu maar hopen dat dit steuntje in de rug vanuit de Gorzen, mede tot bijzondere prestaties in Japan zullen leiden. Records en spannende wedstrijden, en sportiviteit en respect en emotie en geluk voor de sporters, voor de Nederlandse atleten en voor de drie Schiedamsen die op de spelen actief zijn.

Het is aan Kelly Dulfer om het bal te openen, namens Schiedam. Over enkele uren al, om twee uur Nederlandse tijd, moeten de Nederlandse handbalsters aan de bak tegen het thuisland. Zij willen dit toernooi hun toen al historische prestatie van Rio, vierde, verbeteren.

Op maandag is het de beurt aan Britt Eerland voor haar eerste tafeltenniswedstrijd op de spelen. Woensdag bokst Nouchka Fontijn voor het eerst.Gerelateerd