Categorieën

Service

Geld uit regio voor digitalisering winkeliers

Geld uit regio voor digitalisering winkeliers
Winkelen

Geld uit regio voor digitalisering winkeliers

  • Redactie
  • 07-02-2021
  • Winkelen
Geld uit regio voor digitalisering winkeliers

Foto: Metropoolregio Rotterdam-Den Haag


SCHIEDAM - Schiedam ontvangt veertigduizend euro om het nieuwe winkelen via zowel internet als in de winkelstraat te bevorderen.

Het geld gaat in eerste instantie naar de gemeente, maar zal ten goede komen aan de winkeliers in de stad.

De bijdrage voor de middenstand komt uit een pot van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, om precies te zijn de bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat van die instantie. De metropoolregio doet een extra investering van € 750.000 in de regionale economie, ook al omdat de regionale economie het moeilijk heeft in Coronatijden. Het idee is dat de metropoolregio zo sterker uit de crisis komt. "De financiële bijdragen zijn bestemd voor digitalisering van het midden- en kleinbedrijf, flexibele productie en productiesoevereiniteit in de maakindustrie, zorgtechnologie en een flexibele en skills-georiënteerde arbeidsmarkt", aldus de mededeling van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag

Het project waarvoor Schiedam een bedrage vroeg en kreeg heet - in goed Nederlands - ‘Clicks en Bricks’. Doel ervan is  winkelgebieden duurzamer en veerkrachtiger te maken door verdere digitalisering.