Gastvrouwen om de anderhalve meter te garanderen

17-05-2020 Winkelen Redactie

Foto's: Centrummanagement


SCHIEDAM -  Met twee gastvrouwen heeft het Schiedamse Centrummanagement geprobeerd het winkelend publiek in goede banen door winkelcentrum Passage te leiden.

Daarmee wilde het Centrummanagement gehoor geven 'aan een zorg van het winkelend publiek, dat het moeilijk vindt om op sommige delen van de binnenstad de 1,5 meter afstand te bewaren'.

De twee dames postten - in overleg met winkelcentrum Passage - bij de ingangen van het winkelcentrum aan de Hoogstraatzijde en in de Broersveld, om de in- en uitgaanders  actief te begeleiden.

Om te leren hoe bezoekers aan de binnenstad en het winkelcentrum op een prettige manier kunnen winkelen, werden later die middag met tape enkele groene pijlen, rode kruizen en strepen op de grond geplakt. De reacties waren positief, aldus het Centrummanagement. "En dat kwam niet alleen door de stewardessachtige bewegingen van de hostesses. Het publiek deelt de mening dat eenrichtingsverkeer goed werkt, mits dit duidelijk is aangegeven. Het helpt verwarringen en botsingen te voorkomen."

Komende week wordt er met de betrokken partijen geëvalueerd. "Daarbij worden ook de Tips & Tops van het winkelend publiek meegenomen." Wellicht is de inzet van deze professionele gastvrouwen/gastheren ook op andere dagen en op andere plekken in te zetten, aldus het Centrummanagement.

Ook wordt er in overleg met de gemeente gekeken naar uitbreiding van de zogenaamde signings op straat. Vorige maand zorgde het Centrummanagement al voor de gele (1,5 meter brede) afbeeldingen op de winkelstraatstenen.Gerelateerd