Gaan voor een schone Nolenslaan

22-01-2018 Winkelen Redactie

SCHIEDAM - Onder het motto 'Wij gaan voor een schone Nolenslaan, helpt u mee?' gaan de winkeliers van Nieuwlands winkelstraat hun straat opschonen.

De winkeliersvereniging De Nolenslaan doet mee aan de wedstrijd 'Het schoonste winkelgebied van Nederland' - net als afgelopen jaren. In 2017 kwam de straat uit op plek 366 en dat was al een stijging vanaf stek 442 het jaar daarvoor. De winkeliers willen verder stijgen, niet om de wedstrijd te winnen, maar vanwege het plezier dat ieder aan een schoon winkelgebied heeft. 

De ondernemers vragen bezoekers en omwonenden daarom een handje te helpen. Door zwerfvuil en vervuiling te voorkomen. "Gooi je afval niet op straat, maar gooi het in een van de vele prullenbakken en breng je winkelwagentje na gebruik weer terug", zo stellen zij.

Veertien winkeliers staan vanaf deze week op posters in de winkels, op prullenbakken en op borden langs de weg. Zij zijn de ambassadeurs van de schone winkelstraat die de Nolenslaan wil zijn. Zij zullen op een ludieke wijze voorlichting geven over het effect van zwerfvuil. In de week van de Landelijke Opschoondag (24 maart) zullen de Irado Zwerfvuildames een memoryspel spelen over afbreektijden zwerfvuil. In oktober zal Nederland Schoon bekendmaken of de Nolenslaan inderdaad - relatief - schoner is gewonrden.Gerelateerd