Freggies Food Lab vestigt zich in ONS-gebouw

26-09-2019 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - Freggies Food Lab opent zijn deuren aanstaande woensdag in het voormalige ONS-gebouw in de Van Heekstraat.

Freggies Food Lab is een initiatief van Mike Maduro. Het bedrijf vestigt zich op de derde verdieping van het ONS-gebouw. Dat is bestemd voor innovatieve bedrijven.

Missie van Maduro en zijn bedrijf is: smaakvol de wereld verbeteren. Freggies zijn plantaardige fingerfoods en snacks. Volgens de nieuwe ondernemer dragen ze bij 'aan een beter millieu en een goed gevoel'. De snacks zijn vezel- en eiwitrijk. "Bij het maken van dit diervriendelijke alternatief wordt veel water bespaard en CO2-uitstoot gereduceerd ten opzichte van snacks van vlees of zuivel." De Freggies Sides (circulaire groentesnacks) & Meats (plantaardig vlees) bestaan helemaal uit groenten of peulvruchten met specerijen. Ze bevatten geen toegevoegde suikers en weinig zout, calorieën en verzadigde vetten.

Maduro is een slagerszoon, zijn vader werkte in Nederland en Curaçao. "De liefde voor koken en lekker eten met de paplepel ingegoten." Als voormalig sporter - American Football - is hij gefascineerd door wat eten voor lichaam en gezondheid kan betekenen. Zijn doel is naar eigen zeggen ook anderen daar enthousiast voor te maken. Na zijn studie Technische Bedrijfskunde besloot hij zich toe te leggen op Freggies. "Om van verantwoord en milieuvriendelijk snacken een écht feestje te maken."

Het Freggies Food Lab moet een ontmoetingsplek worden voor partners van het bedrijf, en toekomstige partners. "Bij ons kunnen producten naar de wens van chefs gemaakt worden." Verder kunnen in de kookstudio 'vegan kookskills' ontwikkeld worden en groenten gemaakt worden tot 'vrolijke producten'. Ook kan er vergaderd worden, 'in een inspirerende omgeving met heerlijk eten'. Ook kunnen huurders zelf aan de slag gaan in de keuken, met een team van relaties of klanten of anderszins.Gerelateerd