Duetz zet Adam Schiedam voort

29-01-2018 Winkelen Redactie

De winkel van Adam op de Hoogstraat; foto: archief


SCHIEDAM - Modeketen Duetz zet de winkel van Adam op de Hoogstraat voort.

Vandaag blijkt de vestiging van Adam in Schiedam een van de zeventien winkels die Duetz overneemt uit de boedel van Adam.

Adam maakte onderdeel uit van de bedrijvengroep Doniger Fashion (met ook de modemerken McGregor en Gaastra in portefeuille); dat bedrijf werd in september failliet verklaard. De keten telde 46 zaken. Een poging tot een doorstart van de hele keten mislukte. Al langere tijd zijn er terugkerende financiële problemen rond het bedrijf. In 2016 was er eveneens sprake van een failissement en doorstart. Toen moest de winkel in Schiedam al flink 'afslanken', hetgeen medewerkers hun baan kostte. Zie daarvoor hier.

Het familiebedrijf Duetz had al winkels in de 'dure' steden en dorpen Zeist, Bilthoven, Soest, Hilversum, Bergen en Heemskerk. Het neemt nu  - 'na zorgvuldige selectie' - zeventien zaken over. Afgesproken is dat het personeel van die zaken, in totaal ongeveer veertig mensen, op de loonlijst van Duetz komt.

De winkel krijgt een nieuwe inrichting, vooraleer de deuren van het gezichtsbepalende pand op de Hoogstraat weer opengaan. Dat zou over een week of twee, drie het geval kunnen zijn.

Duetz opereert in het zogenaamde midden-hoog segment van de modebranche en richt zich op de bovenkant van de lokale markt. Het bedrijf verkoopt merken als Corneliani, Jacob Cohën, Eton en Tommy Hilfiger.

Voor de financiering van de overname en herinrichting maakte Duetz gebruik van crowdfunding. Op een investeringsbedrag van 1,75 miljoen euro ontbreekt nog 2500 euro, zo blijkt uit de site van platform Collin Crowdfund. 870 Mensen en partijen besloten in te stappen. Duetz belooft 7,5 procent rente per jaar; twee winkelpanden in Zeist en Bilthoven zijn onderpand voor de lening. In totaal investeert Duetz twee miljoen euro in de zeventien winkels en een nieuw informatiesysteem. De overname uit de boedel plus investering in herinrichting vergt daarvan 865.000 euro.

ps. Na eerste plaatsing van dit artikel zijn enkele tik- en taalfoutjes gecorrigeerd en enkele zaken verduidelijkt en aangevuld.

Gerelateerd