De deuren van Rotmans gaan na 34 jaar niet meer open

31-08-2018 Winkelen Redactie


SCHIEDAM – Een tube mayonaise, vier pakken melk, geen koekjes, geen chips, nog wel eieren. Het assortiment van Rotmans Buurtsuper is ronduit opmerkelijk, bij het sluiten van de winkeldeuren op deze vrijdagmiddag. Ze gaan niet meer open.

Wonderlijk op zich, dat Tineke Rotmans en haar staf er in geslaagd zijn de winkel praktisch leeg te verkopen. Vandaag ging er nog veel over de toonbank, want alles ging voor de helft weg.

Of zij op de koopjes afkwamen? Waarschijnlijk niet. Honderden mensen kwamen vandaag langs in de buurtsuper in de Westfrankelandsestraat. De meesten kwamen brengen in plaats van halen: kleine attenties, veel bloemen en een laatste groet. Velen schreven die op in het boek dat Rotmans voor de gelegenheid had neergelegd, naast de taart en de cola die er voor ieder was.

'Jammer dat de winkel sluit, maar jij verdient je rust', was in doorsnee de strekking van de groeten die Rotmans ontving.

Zelf is ze er wat overdonderd onder. "Ik kan morgen de deuren weer openen en een bloemenwinkel beginnen." Weemoedig of opgelucht, wat overheerst? Het is vooral heel druk, met hartelijkheid, herinneringen ophalen en beste wensen. Morgen begint een spannende periode, van rust en bijtrekken en werken aan de gezondheid. Vandaag alle emoties op een rijtje hebben, dat hoeft helemaal niet: 34 jaar, waarvan het grootste deel met haar man, in de zaak, dat zijn genoeg ervaringen en herinneringen om een leven lang op te teren.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd