Belbus helpt Ingrid Bravenboer aan nieuwe bank

22-03-2021 Winkelen Redactie

Beeld uit de reportage van Kassa


SCHIEDAM – Ingrid Bravenboer is sinds zaterdag ook een Schiedamse die op straat herkend kan worden ‘van de tv’. Zij werd in het programma Kassa geholpen door Ciana Mayam van de Belbus, nadat ze er met Leen Bakker niet uit was gekomen.

Daar had Bravenboer een bank gekocht, van 1250 euro. “Maar de bank zit voor geen meter”, aldus de Schiedamse. Op de ene zitplaats zak je veel verder de bank in dan op de zitplaats daarnaast.

Ze meldde haar klacht bij de verkopende winkel, die verwees haar door naar het hoofdkantoor en daar verwees men door naar de winkel. Afijn, het bekende kastje-naar-de-muur, vier maanden lang. Echt een klusje voor de Belbus dus.

En toen was het snel geregeld. Commercieel directeur Tibor Preiner van Leen Bakker vond dat zijn bedrijf inderdaad ‘geen goed verhaal’ had. Een menselijke fout door niet goed de procedures te volgen lag ten grondslag aan het in gebreke blijven. “Ik ga dat niet goed praten en niet mooier maken dan het is, er is gewoon iets fout gegaan.”

Eind van het verhaal: Leen Bakker heeft een nieuwe bank besteld en Ingrid Bravenboer krijgt die binnenkort thuisgebracht.

De reportage is hier te zien (vanaf 8 minuut 30).