Bakkerij Ammerlaan naar Passage

22-01-2019 Winkelen Redactie

Foto: Bakkerij Ammerlaan

SCHIEDAM - Bakkerij Ammerlaan opent een winkel in de Passage. Zo blijft er in Schiedams stadshart toch brood en banket te koop in de winkel die door die andere grote bakkerijketen in de regio, Bakkerij Klootwijk, werd achtergelaten.

Het is de bedoeling de winkel te openen op 13 februari, vertelt S ylvana B afati van Bakkerij Ammerlaan, een familiebedrijf groot geworden vanuit Bleiswijk. Daar is nog altijd de gezamenlijke grote bakkerij waarvandaan de winkels worden bevoorraad.

Dat gebeurt in een gebied van zo'n 25 kilometer om Bleiswijk. Schiedam is daarin aan de zuidwestelijke kant de verstliggende stad, want er is al een 'Bakkerij Ammerlaan' in het Hof van Spaland. De winkel in de Passage wordt de 29ste zaak van het bedrijf.

Dat besloot de winkel in de Passage te openen 'omdat de kans zich voordeed'. Met het vertrek van Klootwijk was er zowel een bakkerswinkel met apparatuur en uitrusting, als een klantengroep beschikbaar. De zaak wordt nu omgebouwd in de Ammerlaan-stijl, die zich kenmerkt door 'onze producten die goed te zien zijn'. Verder valt er koffie te krijgen, om ter plekke te nuttigen maar ook om mee te nemen. Vanwege het openbaar vervoer op de Koemarkt, met de nodige passanten en forenzen als gevolg, koos Ammerlaan hiervoor. De openingstijden zijn daarop afgestemd: vanaf acht uur is de winkel open.

Bakker Ammerlaan bestaat al honderdtwintig jaar. Inmiddels bestuurt de vijfde generatie het bedrijf. Het bedrijf kent zo'n 260 medewerkers; in de vestiging in de Passage zullen enkele vaste krachten en weekendmedewerkers aan het werk gaan.

Ps. Na plaatsing van dit artikel is de naam van de bakkerijmedewerker aangepast.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date