Back Werk-zaak op station Schiedam

03-11-2018 Winkelen Redactie

Back Werk opende deze zomer een filiaal op metrostation Wilhelminaplein; foto: RET


SCHIEDAM - Back Werk opent een winkel in Schiedam. 'Het selfservice foodconcept' gaat verse waren en brood verkopen op station Schiedam-Centrum.

Back Werk is eigendom van het Zwitserse bedrijf Valora en groeide sinds de oprichting in 2001 uit tot een (franchise)keten met zo'n 340 vestigingen in met name Duits sprekende landen. In Nederland opende Back Werk in 2009 voor het eerst een zaak, in Nijmegen. Schiedam wordt waarschijnlijk de twintigste locatie in Nederland. Met name in Rotterdam is het concern met verschillende zaken al goed vertegenwoordigd.

Back Werk beroept zich erop dagelijks vers zijn producten te bereiden. "Snelle service met zelfbediening, heerlijke verse producten tegen een eerlijke prijs zijn twee van onze belangrijkste pijlers. Sappen en smoothies worden ter plekke bereid, net als bijna alle ingrediënten voor onze belegde broodjes. We hebben daarnaast nog veel meer in het assortiment, bedoeld voor consumptie in de locatie als take-away (sic)."

De winkel op het Schiedamse station zal naar verwachting eind december voor het eerst zijn deuren voor het publiek openen.  Het bedrijf is op zoek naar medewerkers, en vraagt met name om horeca-medewerkers.Gerelateerd