ABN-Amro: Schiedamse klanten kunnen naar Spijkenisse

07-04-2021 Winkelen Redactie


SCHIEDAM  - Het ABN-Amrokantoor op het Land van Belofte sluit per 4 juni. Dit jaar. Dat maakt de bank vandaag middels een persbericht wereldkundig.

De bank stelt dat 'steeds meer klanten' hun bankzaken regelen via app, internet bankieren en beeldbankieren. "Voor klanten is het steeds minder noodzakelijk om een bankkantoor te bezoeken. Als gevolg neemt het aantal klanten dat een bankkantoor bezoekt elk jaar verder af." De Coronapandemie heeft dat proces verder versnelt, aldus ABN-Amro. "Het afgelopen jaar had de bank voor het eerst meer dan één miljard klantcontacten via de digitale kanalen."

In het bericht meldt de bank ook: "Als een kantoorbezoek nodig of gewenst is, kunnen klanten terecht bij het kantoor in Spijkenisse: Raadhuislaan 91. Of bij één van de andere kantoren in Nederland." Een afspraak maken voor een bezoek is wenselijk.

Als het gaat om het pinnen van geld kunnen mensen de automaten vinden op de website van de bank. "ABN-Amroklanten kunnen ook geld opnemen, geld storten en sealbags storten bij de geldautomaten van Geldmaat."

Mensen die echt ondersteuning nodig hebben bij hun bankzaken kunnen volgens de bank terecht bij de financiële zorgcoach. "De financiële zorgcoach helpt klanten in de eigen omgeving of (eventueel) op locatie. Bijvoorbeeld bij het leren omgaan met internet bankieren en mobiel bankieren via de ABN-Amro-app. Klanten die daar behoefte aan hebben, krijgen ondersteuning bij het nemen van financiële beslissingen of het praktisch organiseren van de bankzaken. Bijvoorbeeld bij het op orde brengen van rekeningen. De financiële zorgcoach van ABN-Amro in Schiedam en omgeving is te bereiken via het algemene telefoonnummer." Verder is er de mogelijkheid om via een gratis cursus meer te leren over het op elektronische wijze doen van bankzaken. "Klanten kunnen zich hiervoor aanmelden via abnamro.nl/cursus of bellen naar 0900 0024."

Het bericht van ABN-Amro meldt ook dat 'de sluiting van het kantoor in Schiedam geen directe gevolgen heeft voor de medewerkers'. De huur van het kantoorpand is opgezegd.Gerelateerd