Categorieën

Service

Zien en gezien worden - nog best lastig

Zien en gezien worden - nog best lastig
Uit

Zien en gezien worden - nog best lastig

  • Redactie
  • 02-09-2018
  • Uit
SCHIEDAM - Zien en gezien worden. Dat is nog best lastig, zo bleek gisteren op de Hoogstraat, waar de dansers bij elkaar gebracht door Liat Magnezy, het publiek verraste met een dansvoorstelling op straat.

Mensen weten zich geen houding te geven, als zij midden in een hoogoplopende ruzie tussen vier dames lijken te vallen, of in een van de etalages van de winkelstraat een man, op zijn handen zien staan. Geloof ik mijn ogen wel? Op het filmpje is dat te zien. Vind ik er iets van? Een vaak voorkomende reactie is: gauw doorlopen! Vooral de mensen in een scootmobiel geven plank gas.

Dat is dan nog wel even lastig, want het gezelschap dat ook vandaag het stuk (h)Oogstraat op de straatstenen van het centrum brengt, trekt ook veel publiek dat wel blijft hangen, kijken, zachtjes meedansen soms, van pleintje naar etalage en verder. Zij kiezen het beste deel, gaan mee met het stuk en doen zo wat als vanouds op de Hoogstraat gebeurde: zien en gezien worden. Dat kan ook weer vanmiddag, vanaf een uur en vanaf vier uur.