Yorick Zwart speelt ‘Montyn’ in de Korenbeurs

25-04-2022 Uit Advertorial

De voorstelling Montyn is op 4 mei vanaf 21.15 uur te zien in Bibliotheek in de Korenbeurs; foto: Yorick Zwart


SCHIEDAM - Aansluitend op de (Nationale) Herdenking op 4 mei voert acteur Yorick Zwart in de Korenbeurs het theaterstuk Montyn op. De voorstelling gaat over keuzes maken in het leven, over kiezen tussen passiviteit of activiteit, over het kiezen tussen het goede en het kwade. Maar wat is goed, wat is kwaad?

Theater na het herdenkingsmoment op de Amsterdamse Dam is in de loop der jaren uitgegroeid tot een landelijke manifestatie met meer dan 120 theatervoorstellingen door het hele land. De Bibliotheek Schiedam heeft zich een jaar of vijf geleden aangesloten bij deze traditie, omdat theater bij uitstek de plek bleek om vragen en gedachten over de geschiedenis, oorlog en vrijheid levend, concreet en persoonlijk te maken.

De roman 'Montyn' van Dirk Ayelt Kooiman wordt op het toneel gebracht door Yorick Zwart. Onder regie van Ludo Hoogmartens verbeeldt hij het leven en werken van Jan Montyn. De voorstelling gaat over keuzes maken in het leven, over kiezen tussen passiviteit of activiteit, over het kiezen tussen het goede en het kwade. Maar wat is goed, maar wat is kwaad? Het gaat over wanneer doden mag en wanneer niet. Welke vlag is de goede om achter te lopen? En hoe zat het met de mens onder de Duitse helm? Deze en andere vragen worden indringend voor het voetlicht gebracht.

De voorstelling Montyn is op 4 mei vanaf 21.15 uur te zien in Bibliotheek in de Korenbeurs , Lange Haven 145. Vanaf 20.30 uur staat de koffie klaar. De toegang is gratis.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date