Winterlicht: schitterend

31-10-2017 Uit Redactie

Winterlicht 2015; foto: Eric van Straaten

SCHIEDAM - Schitterend is het thema van Winterlicht dit jaar.

In de donkere dagen voor kerst is het Schiedamse Julianapark allesbehalve duister. Twintig kunstenaars exposeren daar op 14, 15 en 16 december hun 'schitterende' werken, speciaal gemaakt voor deze vijfde editie van het lichtkunstfestival.

Op de vijver, langs de paden, hoog in de grote bomen en in de centrale muziekkoepel: overal verspreid door het park zijn de zeer diverse werken te ontdekken. Van subtiel verlichte kunstwerken tot spectaculair bewegende projecties, van stralende wensboom tot spetterende vuurshow. Iedere kunstenaar heeft zich laten inspireren door het park en zijn of haar eigen plek uitgekozen voor een werk passend bij het thema.

Het programma met de deelnemende kunstenaars en artiesten wordt in december bekendgemaakt. In ieder geval zal er ook een lampionnenoptocht zijn, met een spectaculaire openingsact op donderdag 14 december. En diverse, eenmalige muziekacts en performances die naast de doorlopende kunstwerken te zien zijn. Winterlicht zal dagelijks te bezoeken zijn van vijf tot tien en is bedoeld voor ieder: van kinderen tot echte kunstliefhebbers.

Winterlicht 2017 wordt georganiseerd door stichting Winterlicht in samenwerking met de gemeente Schiedam, stichting Culturama en andere partners en organisaties uit de regio.