Winnaar Waterweg Cultuurprijs op 4 oktober bekend

17-09-2019 Uit Redactie

Juryvoorzitter Kefah Allush


VLAARDINGEN - De Waterweg Cultuurprijs wordt op 4 oktober uitgereikt, in Museum Vlaardingen.

De jury koos in april uit twaalf voorstellen, de drie - in zijn ogen - beste. Daaronder twee 'Schiedamse' inzendingen: Waterweg Street Art van OpenArtExchange en Hoer van Nassima Elidrissi. De derde kandidaat voor de prijs die voor de vierde keer wordt uitgereikt, is (Digi)taal: Vlaardingen van de Toekomst van Kite Educatie.
 
De Waterweg Cultuurprijs 2019 staat in het teken van ‘Taal in de breedste zin van het woord’. Tijdens de avond van de prijsuitreiking zullen de genomineerden hun projecten aan het publiek presenteren, waarna de winnaar van de stimuleringsprijs bekend zal worden gemaakt. De winnaar ontvangt een geldprijs van vijftienduizend euro en een nieuw kunstwerk van Dike Hof. Het programma wordt omlijst met muziek en woordkunst van lokale artiesten.
 
De feestavond zal plaatsvinden in de centrale hal van Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54 in Vlaardingen. Iedereen is welkom vanaf zeven uur. Vanaf half acht wordt er een speciale rondleiding gegeven door het museum en de tentoonstellingen ‘Schoon aan de Haak’ en ‘Jongkind onderweg, An artist born’. Om half negen beginnen de presentaties en de prijsuitreiking. Nadat juryvoorzitter Kefah Allush de winnaar bekend heeft gemaakt, rond negen uur, zal de avond worden afgesloten met een feestelijke borrel en muziek.
 Gerelateerd